Uit

 • Ik ga op reis en neem mee… zo min mogelijk elektronica

  Hoera! Jouw langverwachte reis staat voor de deur! Is jouw koffer al ingeladen? Check dan zeker of je geen belangrijke elektronica vergeten bent. Ook thuis neem je het best enkele maatregelen voor je in de auto of op het vliegtuig stapt. Bon voyage!

  Back to basics in de natuur

  Is jouw reisbestemming in de natuur of ga je backpacken? Dan zeul je natuurlijk liever niet te veel elektronica mee. Gelukkig doet je smartphone dienst als zowat alles wat je nodig hebt op reis; een gsm, zaklamp, gps, muziekspeler… Vergeet vooral je oplader niet om de source of all powers niet te verliezen. Met een speciale reisadapter kan je al je toestellen tegelijk opladen. Ideaal als je niet vaak stroom ter beschikking hebt. En in tussentijd? Dan biedt een opgeladen powerbank redding.

  Niet vergeten: in andere werelddelen heeft men vaak andere stopcontacten. Mogelijk heb je dus een aangepaste stekker nodig.

  All-inclusive op hotel

  Met een luxueuze bestemming hoef je minder streng te selecteren wat bagage betreft. Toch kan je jouw kofferruimte met leukere spullen vullen dan met draden en overbodige gadgets. Check op voorhand wat er allemaal in het hotel aanwezig is, zodat je niet nodeloos een haardroger of strijkijzer voorziet. Een boxje voor muziek is wél altijd leuk voor aan het zwembad of op het strand. In het vliegtuig of de auto maken oortjes je dan weer blij. Probeer te kiezen tussen je laptop of tablet en leg ook je kinderen een elektronicabeperking op. Wedden dat ze zich zelfs beter amuseren zonder PS4?

  Even unpluggen

  Als je maar een weekendje weg bent van huis, hoef je niet al te veel voorbereidingen te treffen. Ga je langere tijd op reis? Schakel dan zeker je elektronische toestellen volledig uit in plaats van ze gewoon op standby te zetten. Trek bovendien alle opladers van kleine apparatuur uit het stopcontact. Eventueel kan je ook de koelkast leegmaken en uitschakelen. Zet in dat geval wel de deur open om schimmel te vermijden. Het hele thuisnetwerk plat leggen hoeft niet en wordt zelfs afgeraden, omdat dan ook het alarmsysteem niet meer werkt. En dat is natuurlijk het laatste wat je wil als je op reis bent!